Haustferie i Helgeroa

Tradisjonen tro tilbringes haustferien i Helgeroa hos Jørgen, Liv Inger, Teodor, Johanne og siste tilskudd på stammen, Iver. her er det alltid mye uteaktivitet, og dagens tur gikk i sterk vind til Hauanåsen.
Turen startet fra Nestun samfunnshus, som ligger et sted mellom Helgeroa og Stavern. Her la vi ut på tur på ei rundløype på 3 km. For store og små ble det mye spennende å se, men spesielt hadde vi fokus på stein. Det lå såpass mange småstein at vi tror at dette er rester fra isbreen som har lagt i fra seg enorme mengder morene. I tillegg var det trær, sopp og mye annet som var av interesse.
Etter en del gåing er det viktig med mat og drikke. Onkel Jørgen fikset kaffi til de store og flotte kopper med kakao til de små. Bålet ble tent og etter mye mat og drikke gikk turen videre.
En av de som nøt kakao med skum var Teodor, noe ble sprøytet inn intravenøst.
Også Martin og Torger passet på at begge fikk mat.


Etter hvert skilte vi lag, damene tok med seg Iver og Torger, mens resten bega seg over fjellet for å finne en geocache. På grunn av vrient terreng avbrøt vi jakten, men vi fant mye annet. Enorme blokker hadde rast ut og vi kunne klatre inn i de store hulene som var dannet. Her kunne flere titalls personer søke ly i tilfelle dårlig vær.

Etter hvert kom vi opp på toppen av fjellet, men utsiskten var ikke allverdens, alle fåretrærne skygget for vidsynet. Likevel var det en topp tur i det litt ruskete været.
Etterpå var alle selvsagt enige i at det var en flott tur :-)

Kommentarer