Hå gamle prestegard

Søndagsturen gikk til havs og Hå gamle Prestegard. Her kan en kombinere tur, mat og kultur - da får en i pose og sekk, og bag. Som en ekstra bonus fikk vi med oss farmor. Etter ankomst startet vi med Prestegardslunch, kortreist mat, røkt makrell, laks, diverse kjøttyper og mye annet godt. Ungene satt også stille, bitte litt.
Farmor i toppform i cafeen. Hun takket nei til en tur ned i fjøresteinene, det lokket sikkert mer med kaffipåfyll og flott kunst på veggene. Bildene var utrolig flotte, iallefall helt til jeg sjekket prisene. 
Vel nede i fjøra gikk vi i gang med å finne ut hvor søppelet kom fra. Ingen tvil om at Skottland forsyner oss med en del. Det er ikke så langt vekke, de raskeste fuglene flyr på fire timer. Ølboksen var forøvrig uåpnet. 
Martin fant en plastbalje fra Thisted, og shampoo fra Russland. 
Martin i et heldig øyeblikk. 
Underdog er fast følgesvenn. Han storkoste seg i fjøresteinene. 
Dagens beste bilde? Torger trekkes til vann, og han måtte fiske i hver poddel på vei nedover. Heldigvis forstod han at han ikke måtte gå helt ned til den veldig store poddelen helt nederst, den som fører til Amerika. 
Hanne Tove gjør seg til. Prestegarden i bakgrunnen. 
Det er ikke så lett å fange havet med en iphone, men det var mye vann og til tider tøff sjø. 
Hanne Tove var fotograf med skikkelig kamera, det skulle bare mangle, en så flott plass fortjener noe bedre enn et mobilkamera. 
Obrestad fyr ligger i sør. Vi vurderte det som et turmål, men været får bli bedre og ungene et halvt år større så er vi der. Det ligger også 5-6 geocacher der borte. 
Vatn + Torger, det er en kobling der. Han fikk hoppe i en poddel, da kom det store gliset fram. 

Etterhvert returnerte vi til bygningsmassen, der hadde farmor funnet seg godt til rette på kunstutstillingen inne i den gamle løå. 
En av utstillingen var luftfotografi fra Hå kommune. Utrolig fascinerende å studere. Jeg vet ikke hvor bildet bak er tatt, men det viser den utrolige mengden stein isbreene la fra seg på Jæren, og som jærbonden har ryddet. 
Torger og Martin likte også å se på bygder i Hå. 
I en annen av avdelingene så guttene på plakater. De var selvsagt uten rammer. Jeg syntes de var flotte og vurderte å kjøpe et par. Da så jeg at prislappen var på 2-3-4-5-6 tusen, så da drøyde vi plakatkjøpet. Her inne holdt vi Torger fast, mye knuselig, og det er vel noe som heter elefant i glassbutikk eller noe sånt. 
Så bar det hjemover. Og langt der ute lå horisonten igjen, mens vi kjørte vekk. Intet er så rommelig som havet, tenkte jeg. Eller var det Kielland sine ord? 
60 kroner for voksne på utstillingen, barn gratis. Maten kortreist og så god at du driter egentlig i prisen. Stedet er et eldorado for alle. Min kunstsmak er landskap, Kitty K. og Hertervig, ikke Picasso. For meg var det mye flott. Også jule- og nyttårsutstillingen var kanon. Maten var glimrende, og området helt fantastisk. Her er det noe for de små, de litt større rekker bort til fyret, og de late kan drikke kaffi og se på kunst. Da er ikke livet så verst. 


Kommentarer

Legg inn en kommentar