Jæren på sitt finaste

På lørdag var det stort geocachetreff på Jæren, på Holmane mellom Sirevåg og Hellvik. Vi tok turen til havet, og var heldige med både været og naturen. Torger & Martin koser seg der det er vatn, ute med havet er det veldig mye vatn.
Torger med Jærhavet bak seg - det er ikke hver dag det ligger der stille. 
Vi har investert i ny (brukt/Finn.no) kikkert, Martin speider etter fugler. Før det ble lagt ut nye cacher var det natursti for alle, der en svarte på spørsmål om fugl, fisk, natur - og caching. 
Stilt hav. 
Ungene roter og leker overalt - mer usikker hva Hanne Tove gjør. Macarena? Fugledansen? 
Vi fant ei stor "blæsa" i fjørå, den tok vi med. Nå henger den i garasjen og gjør stor suksess som disse for ungene i gadå. 
Et gammelt tre til å klatre i, selv om alle greinene knakk. 
Utrolig mye flott å se i dette kystkulturlandskapet. Ofte har et tre røttene i jorda, her ute hvor jorda kanskje er noe skrinn ligger røttene også over jorda. 
Tilbake der cachetreffet var. De fleste stakk av for å finne cacher, vi roet ned. Det var en sandkasse med mange leker, da fikk vi drikke kaffi mens ungene gikk av seg selv. 
Så reiste vi for å ta noen cacher, nord for Brusand og litt sør for Kvassheim Fyr. Og for en natur! Hav, strand, rullestein og mye himmel. Her er Jørn i drøs med Hanne Tove og ungene. 
Mye himmel. Mye dyrka mark. Mye hav. Jæren. 
Logging av caching. Sigurd skriver, Adrian og Martin bivåner. 
Hanne Tove og det kvite naustet. Klemt sammen mellom himmel og jord. 
Martin i blått landskap. 
Symptomatisk for Torger og Martin - de støvsuger ethvert landskap på leit etter noe spennende
Det er mye spennende drivgods langs kysten. Med tanke på at Hull er på Englands østkyst har nok denne kommet drivende derfra. Storbritannia er ikke så langt vekke, det tar bare de raskeste fuglene 4 timer å krysse fra UK til Jæren. 
Langt bak der kommer Hanne Tove og ungene - mot meg. Og langt bak der kommer et skip - til hvor? 

Kommentarer