Langs Gandsfjorden i god vind

Lørdagsturen var sammen med familien Dalseth. Vi gikk fra huset deres på Lura, utover Gandsfjorden mot Frøystad i Stavanger kommune. Vi var litt tidlig ute, så vi hadde et mellomstopp på Osli hvor det var geocaching og dobesøk. Cachen ble funnet av Hanne Tove inni ei tyggiklyse.
Håvard prøver å åpne loggen, mens mor logger funnet. 
Åpne plasser passer Martin, da kan han springe. 
Aldri dumt med vatn i nærheten for disse to. 
Så ankom vi The Dalseths, og begynte turen utover Gandsfjorden. Vi hadde med fem unger, et lass med sykler i ulike former, samt ei sykkelvogn som kom godt med. Det kan også nevnes at sykkelferdigheten hos de to ungeflokkene var svært ulike, jeg skal ikke si hvem som kunne hva, men vi har en jobb å gjøre. Sykkel må opprioriteres. Martin står her på stranda med Dale asylmottak på andre sida. 
Torger kom til og lekte i sanden. 
Ørjan hadde et fancy kokeapparat, mens Hanne Tove hadde med vår rødspritbrenner. Jeg prøver å lære noe om alle brennervariantene som finnes, men det er noe der som ikke vil feste seg. Men pølsene ble gode. 
Det viktigste i valg av leirplass var livd for den kalde vinden. Det fant vi sånn passe et stykke inni skogen. Der satte vi opp en provisorisk benk, hvor Ane satt fint mens Torger hang. 
Gamle skoger er et eldorado, fullt av gamle tre å klatre på. Martin sklir på den våte, mosekledde stubben, mens resten sitter bak steinene. 
Etter maten var det aktivitet. Ørjan og jeg tok med ungene på geocaching, mens damene ryddet leiren. Vi anslo et cirka nullpunkt, og da gikk ungene i gang. Cachen ble funnet etter litt fram og tilbake. 
Selve sjøen var ikke til å leke i, med kald vind, kaldt vatn og glatte svaberg, men det er alltid noen pytter hvor en kan fiske. 
På hjemturen gikk vi forbi nedlagte siloer som nå inneholder kunstnere, samt Stavanger kaffibrenneri. Ungene fant seg ei lasterampe å sykle på, vi følte oss litt urbane. Martin viser fram trillesykkelen. 
Håvard rant ned det bratteste partiet, med Torger som tilskuer. 
Etter 2-3 timer var vi tilbake. På fellesområdet til Dalseth står det en gammel båt, mer enn god nok til å leke i. Etter turen var det kaffi og drøs innadørs. Det var greit å komme seg inn etter timene ute. 
Nok en flott plass vi ikke har vært før. Takk til Ørjan, Bergitte, Ane og Endre for en veldig god dag. 


Kommentarer