Vinter i Brekko

Vi er ikke utskjemte med vinter, da gjelder det å utnytte snøen når den kommer. Å være i Brekko er noe vi liker godt om sommeren, men det er et eldorado om vinteren, med lysløype, oppkjørte spor og gapahuk. Turen begynte litt dårlig, vi glemte skoene til Martin, dermed ble Torger eneste skiløper. 

Martin lot seg ikke knekke, og gikk store deler av turen utenfor løypa. han hoppet og spratt rundt omkring.Noen hadde bygget en fin snømann, som hundene brukte til å pisse på. Da vi kom tilbake hadde noen kappet hodet av den, så det er ikke bare lett å være snømann i Brekko. Han med ski datt en del, da er det godt å ha en hjelpende storebror. Martin veileder, Torger trener. Underdog er alltid med på tur. Martin gikk deler av turen utenfor løypa, han likte seg godt i det ulendte terrenget i skogen.Etterhvert traff vi Eddi og Guro med fire av ungene sine. De ble med tilbake, så ble turen triveligere for oss alle. I tilfelle grasbrann...Torger ble bedre og bedre på ski. Martin har forlatt skogen og kommet inn i løypa. En herlig gjeng.Det er snø i Brekko, men mye grønt er ennå framme. Torger og Alex gikk stort sett sammen. Og datt sammen. Men begge imponerte med å gå på ski helt inn til gapahuken uten hjelp. Og hver gang de datt kom de seg opp selv. Framme ved gapahuken, og rett mot vannet. Vi sa, som vanlig, at de ikke måtte bli blaute. De klarte heldigvis å følge denne ordren. Blaute klær og minusgrader er ikke bra for halvsyke unger.Rådslagning. Kun de fire vet hva som ble sagt.På hjemturen var skiene av. Humøret var stort sett greit, men litt labert av og til. Helt vanlig og heldigvis forbigående. Elvira var dronning på ski, og gikk både fram og tilbake på plankene. Hun rant i bakkene, gikk opp og rant igjen. Tilbake på parkeringsplassen. Torger ville hoppe litt. Så tilbake til Eikeli 10. Vi fyrte opp bålpanna og kjørte med radiostyrte biler, julegavene måtte tross alt testes. 


Kvelden ble avsluttet med at turvennene våre kom på besøk. Da ble det mange gode timer med Eddi, Guro og gjengen, både i skisporet og rundt kaffibordet. 

Kommentarer